Ми потребуємо ВАШОЇ допомоги
Ми активно перекладаємо сайт українською... Проте коштів катастрофічно не вистачає
⇨ Допомогти ⇦
КВІЗ для любителів рослин
Зможете вгадати квітку за фото? 👉
Квіз про квіти
КВІЗ для любителів рослин
Зможете вгадати 👇 квітку за фото?
Квіз про квіти

Групи кімнатних рослин (частина 3)

Папороті

ПапоротіПапороті не надто популярні серед квітникарів-аматорів. Хоча якщо вже чесно, то це дуже декоративні і красиві рослини. Їх листя особливе за своєю формою: витончене, ажурне, – може прикрасити будь-який куточок Вашої квартири. Причому, саме будь-якої – адже вони невибагливі до світла і можуть рости в тіні або півтіні. Та й грунт їм потрібен не надто родючий.

Їх особливість – спори на нижній поверхні листя. Коли спори дозрівають, вони висипаються на підлогу біля квітки – це створює деякі незручності господаркам. Проте, папороті не цвітуть, і Вам не доведеться збирати пелюстки, що опали.

Папороті відмінно виглядають в просторих приміщеннях. Найбільш поширені такі папороті: Аспленіум, (костянець), Блехнум (Дербянка), Листовик (Філлітіс), Пеллея, Платіцеріум (Оленячі роги).

Пальми

ПальмиХоча пальми – це по натурі своїй – екзоти, але в наших квартирах вони прекрасно прижилися. Всі рослини цієї групи відрізняються витривалістю. А полюбилися вони нашим квітникарям саме за декоративність і екзотичність зовнішнього вигляду.

Деякі пальми цвітуть, але їх листя більш декоративне. Вони можуть бути пір'ястими або віялолистими. Найбільш популярні такі пальми: Вашингтонія, Фінік, Каріота (пальма "риб'ячий хвіст"), Рапіс, Хрізалідокарпус.

Єдиним обмеженням для вирощування пальми в домашніх умовах може стати тільки невелика площа квартири.

Орхідея

ОрхідеяДуже модними для розведення в умовах квартир стали Орхідеї. Спочатку наші квіткарі не знали особливостей догляду за цими квітами. А тепер вони стали так само поширені, як звичні для нас рослини. Хоча догляд їм все ж таки потрібен особливий, але його не так складно забезпечити.

Орхідеї вирізняються особливо гарними квітами (їх можна віднести до групи красивоквітучих). Це епіфіти, тому при догляді за орхідеями необхідно забезпечувати високу вологість повітря.

У наших квіткових колекціях можна зустріти такі види цієї рослини: Пафіопедилюм ("Черевичок Венери"), Орхідея Ванда, Орхідея Дендробіум. Але найбільш популярна і широко поширена Орхідея Фаленопсіс.

Субтропічні рослини

Субтропічні рослиниСпроби виростити лимон або апельсин з кісточки робилися нашими квітникарями ще тоді, коли їх навіть в оранжереях не було неможливо купити на саджанці. А зараз субтропічні плодові рослини – часті представники квіткових колекцій. Шанувальники цих квітів добиваються навіть сталих врожаїв екзотичних фруктів.

Найчастіше в квартирах вирощують: Лимон, Апельсин, Банан, Гранат, Грейпфрут. Любителі експериментів розводять навіть Фейхоа, Кавове дерево або Чай китайський.

Хижі рослини

Хижі рослиниВ особливу групу я б виділила Комахоїдні рослини. Вони лише нещодавно з'явилися в домашніх колекціях. Їх екзотичність відлякує більшість квітникарів, але притому їх оригінальність приваблює. Найчастіше в умовах квартири вирощують Венерину Мухоловку (Діонея), Дарлінгтонію і Непентес.

Отже, якщо Ви хочете правильно підібрати грунт, режим поливу і температуру утримання, добрива, графік пересадки, і системи розмноження, які необхідні тій чи іншій квітці, насамперед визначите, до якої групи належить ця квітка.

Додати коментар

Надіслати
Скачайте бесплатный Справочник
Описано 600 растений
+ Напоминалка полива
+ Посевной календарь на каждый день
⇨ Скачать ⇦
Ми використовуємо файли cookie.
Зрозуміло