Ми потребуємо ВАШОЇ допомоги
Ми активно перекладаємо сайт українською... Проте коштів катастрофічно не вистачає
⇨ Допомогти ⇦
КВІЗ для любителів рослин
Зможете вгадати квітку за фото? 👉
Квіз про квіти
КВІЗ для любителів рослин
Зможете вгадати 👇 квітку за фото?
Квіз про квіти

Вирощування великої полуниці без постійних підживлень і обробок

Здрастуйте, дорогі друзі – дачники та городники! Сьогодні я хочу розповісти, як можна без частих підживлень та обробок отримати потужні кущі, міцні квітконоси, здоровий посадковий матеріал та відмінний урожай великих ягід полуниці.

Скільки полуниця має рости на одному місці

З кожним роком на грядці полуниці накопичуються шкідники, що пригнічують зростання та послаблюють рослини, а також знищують наш урожай. Накопичуються також і спори грибкових захворювань, що викликають плямистість листя та гниль на ягодах.

Якщо ви хочете отримувати не переживлену добривами корисну ягоду і зберегти кущі здоровими без застосування хімічних засобів боротьби зі шкідниками та хворобами, не вирощуйте полуницю на одному місці більше двох-трьох років. Це перше і найголовніше правило.

Вирощування полуниці

Підживлення полуниці

Ще один момент для тих городників, які цінують свій час і не хочуть весь сезон вигадувати, чим би підживити полуницю. Багато хто рекомендує вносити добрива щонайменше 4 рази: навесні, до цвітіння, потім під час цвітіння, під час плодоношення та після плодоношення.

Щоб цим не займатися, розсипте по грядці перед посадкою саджанців по відру перегною або компосту і по одній склянці попелу на 1 м² і перекопайте землю з цими добривами. Такої заправки для гарного плодоношення полуниці цілком вистачить на 2-3 роки, тому що ця культура не потребує великих доз поживних речовин.

Підготовка полуниці до зими

Минулої весни я посадила на грядці 4 сорти полуниці. Кожен сорт відокремлений від інших. Цього року полуниця буде плодоносити перший раз, і все, що я зробила за сезон, це внесла в ґрунт перед настанням морозів суперфосфат на випадок безсніжної зими, підгорнула коріння, що випирало із землі, і обробила листя хлорокисом міді.

Моя полуниця чудово перезимувала, хоча температура опускалася до -19 ⁰C, а сніг не випадав дуже довго. Сьогодні 30 травня, і скоро я збиратиму свій перший урожай ягід. Щоб волога під кущами зберігалася якнайдовше і ягоди не лежали на вологій землі, я вкрила поверхню грядки скошеною травою.

Наразі догляд полуниці полягає у своєчасному поливанні та видаленні вусів, які пробираються на територію іншого сорту. Підживлювати та обробляти полуницю від хвороб та шкідників до осені я не планую. Ягідки на полуниці великі, квітконоси міцні, вуса для розмноження активно утворюються.

Бажаю і вам гарного врожаю полуниці і всього найкращого.

Відео про вирощування полуниці

Нажмите, чтобы запустить видео
Розділи:
Додати коментар

Надіслати
Скачайте бесплатный Справочник
Описано 600 растений
+ Напоминалка полива
+ Посевной календарь на каждый день
⇨ Скачать ⇦
Ми використовуємо файли cookie.
Зрозуміло