Ми потребуємо ВАШОЇ допомоги
Ми активно перекладаємо сайт українською... Проте коштів катастрофічно не вистачає
⇨ Допомогти ⇦
КВІЗ для любителів рослин
Зможете вгадати квітку за фото? 👉
Квіз про квіти
КВІЗ для любителів рослин
Зможете вгадати 👇 квітку за фото?
Квіз про квіти

Посадка баклажанів у відра по двоє: дуже продуктивний спосіб!

Вітаю, дорогі друзі! Багато хто з вас стежить за тим, як я вирощую огірки у відрі, а дехто навіть робить це одночасно зі мною. Експеримент виявився дуже вдалим.

А сьогодні я висаджуватиму в п'ятилітрове відро розсаду баклажанів. Якщо пам'ятаєте, я вирощую в розсадних стаканчиках по два сіянці баклажанів.

Перевалка двох сіянців баклажанів у відро

Для пересадки я вибрав пару найпотужніших рослин. Саджати їх я буду в ґрунт, який залишився у розсадних ящиках після пересадки сіянців різних культур у стаканчики. Він пухкий і легкий, тому ідеально підійде для баклажанів.

Ця рослина не любить торфу і болотистого ґрунту, їй підходять чорноземи та супіски, і вона чутлива до органічних добрив, а в ґрунті, яким я наповнив відро, перегною достатньо.

Баклажан – дуже теплолюбна рослина. Оптимальна температура для нього 25-30 ⁰C, причому підтримуватись на такому рівні вона повинна як вдень, так і вночі.

Особливо небезпечне зниження або надмірне підвищення температури під час цвітіння баклажана: в некомфортних умовах квіти завмирають і обсипаються. Але у нашому розсаднику температура цілком відповідає вимогам культури.

Я роблю совком заглиблення у ґрунті, яким наповнив відро. За розмірами воно має відповідати земляній грудці сіянців. Оскільки розсаду ми вирощуємо із закритою кореневою системою, то від перевалки вона не постраждає.

Розгорнувши поліетилен, з якого виготовлено розсадний стаканчик, я виймаю з нього саджанці. Субстрат у стакані повністю обплетений потужним корінням, яке не дозволяє земляній грудці розсипатися.

Я поміщаю коріння сіянців у поглиблення. Максимальна глибина посадки – по сім'ядольне листя. Я трохи ущільнив навколо рослин ґрунт, щоб надати їм стійкості. Якщо плодів на баклажанах виросте багато або вони будуть надто великими, можуть знадобитися підпірки. А можуть і не знадобитися: стебло у дорослої рослини значно товщає і дерев’яніє.

Посадка баклажанів у відра

Особливості розвитку баклажанів

У баклажанів у відкритому ґрунті коріння може йти вглиб на 1 м і більше. Однак найважливіші корені, як я вже сказав, зосереджені у верхньому шарі ґрунту, на глибині до 45 см, тому при розпушуванні та прополюванні не можна занурювати інструмент нижче 5-6 см.

Оскільки відро у нас мілкіше за 45 см, нам доведеться розпушувати в ньому ґрунт з особливою обережністю. Я сподіваюся, що, незважаючи на невеликий обсяг ґрунту у відрі, розвиток баклажанів буде нормальним. Баклажан розвивається повільно: до технічного дозрівання плодів минає від 105 до 150 днів. Але коли рослина дорослішає, її розвиток пришвидшується.

Після посадки я добре полив сіянці. Якщо їх правильно доглядати, поливати і підживлювати, то незабаром баклажани зацвітуть, а потім почнуть плодоносити. І весь цей час я робитиму вам репортажі про стан цих рослин. Мене неодноразово запитували у коментарях, чи можна вирощувати в одній ємності дві рослини. Як бачите, можна.

Про наші експерименти

Наші балконні помідори сорту Лінда, які ми вирощуємо в горщиках, вже почали формувати квіткові китиці, і ми чекаємо-не дочекаємось, коли вони зав'яжуть плоди.

2 сіянці перцю, які росли в розсадному стакані, я пересадив у поліетиленовий пакет з-під субстрату, і вони будуть утримуватися поряд з баклажанами та томатами на стелажі, розташованому над опалювальною трубою. Там рослинам буде тепло і вдень, і вночі.

Тут же ростуть, цвітуть і плодоносять огірки сорту Мертус, які ми теж вирощуємо у відрі. Баклажани, пересаджені сьогодні, відносяться до самозапильних, тому відсутність у розсаднику бджіл ніяк не позначиться на зав'язуванні плодів.

Нам подобається культивувати овочі в закритому приміщенні, і якщо вас зацікавили наші експерименти, приєднуйтесь, а я докладно інформуватиму вас про всі етапи розвитку наших піддослідних рослин.

Всього вам найкращого.

Відео про посадку баклажанів по двоє

Нажмите, чтобы запустить видео
Додати коментар

Надіслати
Скачайте бесплатный Справочник
Описано 600 растений
+ Напоминалка полива
+ Посевной календарь на каждый день
⇨ Скачать ⇦
Ми використовуємо файли cookie.
Зрозуміло