КВІЗ для любителів рослин
Зможете вгадати квітку за фото? 👉
Квіз про квіти
КВІЗ для любителів рослин
Зможете вгадати 👇 квітку за фото?
Квіз про квіти

Міні-овочі для дому, балкону та городу – які 4 сорти різних культур варто посадити?

Здрастуйте, дорогі друзі – дачники та городники!
Хочу з вами поговорити на таку тему, як вирощування мініатюрних овочів у контейнерах. Упевнена, що це зацікавить багатьох, адже не всі мають власну ділянку, а бажання мати хоч невеликий городик цілком природне.

За відсутності земельної ділянки вирощувати овочі можна в контейнерах, балконних ящиках і навіть у поліетиленових пакетах, якщо розмістити їх на підвіконні, на балконі або лоджії.

Міні-овочі на підвіконні

Які є міні-овочі

Міні-перець

Серед моїх закупів є насіння міні-овочів. Ці овочі я обов'язково спробую виростити цього року. Мене, наприклад, заінтригував карликовий гібрид солодкого перцю Ред Скін, кущик якого досягає у висоту від 35 до 45 см, а період дозрівання цього сорту – 75-80 днів.

Плоди у перцю яскраво-червоні, і в описі зазначено, що гібрид чудово підходить для вирощування на балконах та терасах. Я думаю, що цей симпатичний урожайний перчик можна виростити навіть на підвіконні.

Міні-томат

Наступний у моєму списку – міні-томат Вілма. Це сортовий помідор декоративного типу, раннього терміну дозрівання. Висота рослини всього 25-40 см, плоди масою 15-20 г, червоного кольору, округлої форми. Виробники пишуть, що цей сорт підходить для вирощування і у відкритому ґрунті, і у балконних ящиках.

Міні-огірок

Вибрала я собі також огірок Петіпікел – "генетично компактний і призначений для вирощування в горщиках". Період від появи сходів до дозрівання – 45 днів. Плоди у нього довжиною 18-23 см, а довжина батогів близько 60 см.

Міні-гарбуз

Ще одне моє придбання – симпатичний міні-гарбузик сорту Віндзор, який можна вирощувати в горщиках, контейнерах та у відкритому ґрунті. Діаметр куща – 90 см, період дозрівання – 85-90 днів. Плоди цього гарбуза декоративні, помаранчевого кольору, м'якоть щільна, солодка, з горіховим смаком.

Посів міні-перцю на розсаду

Ось такі новинки сезону я собі придбала і прямо зараз хочу посіять декілька насінин солодкого перцю Ред Скін – по одній в кожен стаканчик, тим способом, з яким я вас уже знайомила: на шар землі я викладала шар гідрогелю, а поверх нього – насіння.

Я роблю в стаканчиках ножицями дренажні отвори і обрізаю верхній обідок, щоб усі стаканчики помістилися у маленький контейнер. У кожну посудину кладу по 2 столові ложки ґрунту, зволожую його водою з пульверизатора, зверху кладу чайну ложку набряклих гранул гідрогелю, розрівнюю поверхню і розкладаю в стакани по одній насінині перцю. Після посіву потрібно оббризкати насіння з пульверизатора та накрити контейнер кришкою.

Сходи мають проростати у теплі. Коли сіянці трохи підростуть, я покрию гідрогель шаром ґрунту, а коли коріння розсади заповнить всю посудинку, я пересаджу розсаду на постійне місце – у балконні ящики або у щільні поліетиленові пакети.

Сподіваюся, мій досвід виявиться вам корисним. Бажаю всім дружних сходів, відмінних урожаїв та гарного настрою.

Відео про вирощування міні-овочів

Нажмите, чтобы запустить видео
Коментарі
0 #
Давно хотіла виростити щось із міні-овочей. Дякую за поради, вони надихнули мене нарешті спробувати.

Comments are now closed for this entry

Скачайте бесплатный Справочник
Описано 600 растений
+ Напоминалка полива
+ Посевной календарь на каждый день
⇨ Скачать ⇦
Ми використовуємо файли cookie.
Зрозуміло